petek, 17. avgust 2012

Last Days Here


Današnja objava ni namenjena recenziji kakšnega albuma, temveč je namenjena dokumentarnemu filmu. Če sem bolj natančen, bom recenziral glasbeni dokumentarec o (doom) metal ikoni Bobbyu Lieblingu, pevcu kultih Pentagram. Pentagram so bili eni izmed tistih bandov, ki jim je skoraj uspelo v sedemdesetih, potem pa so za dolgo zatonili v pozabo. Le malo ljudi je vedelo za njih, vse dokler niso postali znani zaradi modernega izuma interneta. Največje "zasluge", da so bili donedavnega Pentagram le obskurni band, je imel njihov pevec Bobby Liebling. Band  je imel veliko talenta, a kaj ko je Bobby kar 40 let imel hude težave z drogami. Last Days Here ni toliko dokumentarec o zgodovini Pentagram, kot je dokumentarec o problemih Bobby Lieblinga. 

Bobby je na začetku dokumentarca še vedno povsem odvisen od drog . Živi pri skrbnih starših in je povsem nezmožen poskrbeti sam zase. A to se spremeni; s pomočjo prijateljev ( tudi režiserjev filma) počasi rešuje svoje probleme. Spozna tudi 26-letno Hallie, v katero se Bobby povsem zaljubi. Kljub temu, da je med njima kar 26 let razlike se tudi Hallie zaljubi. A usoda jima ni bila na začetku naklonjena in Bobby je ves v šoku, ko izve, da je njunega razmerja konec... Kako se film nadaljuje si poglejte sami.

Dokumentarec je delo Damiena Fentona in Dona Argotta ( znana kot filmarja še enega dokumentarca o southeren rocku/metalu Slow Southern Steel in filmu Rock Skull; sicer pa sta znana tudi kot člana Serpent Throne). Ustvarjalca sta uspešno združila Bobbyevo osebno zgodbo in zgodbo o njegovem najbolj znanem bandu Pentagram. V filmu spregovorijo Bobbyevi prijatelji, današnji in nekdanji člani Pentagram. Seveda v filmu ne manjka glasbe Pentagram. 

V filmu so prikazani tako tragični kot lepi trenutki. Nekateri prizori so kar žalostni in drugi spet komični. Močna sporočilnosti filma so, ko prikazuje uničujoče posledice uživanja drog in hkrati moč ljubezni do Hallie  in strasti do glasbe. Film močno priporočam, četudi niste oboževalec Pentagram. Menim, da bi vsak lahko zaradi močne zgodbe užival v filumu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar