sreda, 25. julij 2012

Metal Mania Open Air: Voodoo Mule, Pagan Altar in October Tide


Metal Mania Open Air je festival, ki se je letos odvijal od 19.7 do 21.7. Festival je potekal v Komnu. V objavi bom poročal o koncertu treh doom metal bandov ( vsi trije so nastopili 21.7).

Prvi doom band na festivalu so bili Voodoo Mule. Že na začetku so imeli smolo, saj se je kitaristu strgala struna. Bobnar in basist sta bila primorana odigrati mini jam. Prav zaradi počene strune je bil koncert bolj jammerski. Kljub začetnim tehničnim napakam je bil koncert zelo dober . Videlo se je, da je trojica močno napredovala od takrat, ko sem jih zadnjič videl, kar je bil definitivno velik plus.

Pagan Altar so bili naslednji doom metal band. Naj za začetek povem, da je bil koncert nekoliko drugačen od koncertov ostalih metal bandov, saj so Pagan Altar star metal band, ustanovljen v poznih 70tih, ki nekako ne sodi na bolj ekstremne festivale, kot je Metal Mania. Prav zato jih je publika sprejela bolj mlačno.  Pagan Altar niso "čupali" kot tipični metalci. Niso prisegali na videz. Njihova miselnost je bližja miselnosti iz zlatih 70tih let, kjer so bandi igrali z srcem in z veliko željo do igranja pesmi, ter jim je bilo vseeno za trende Prav to se je poznalo pri Pagan Altar, zato jim dam velik plus. Tak odnos do glasbe danes pogrešam. Na prvi pesmi so imeli zvočne težave. Sledila jim je pesem Satan' Henchmen, na kateri so imeli že bolj čisti zvok. . Pevec Terry Jones zveni v živo podobno kot na plošči, kitarski virtuoz Alan Jones pa je neverjeten, še boljši kot na albumu. Tudi novi basist William Gallagher Liam ( to je bil njegov prvi koncert) je pozitivno presenetil. Dean Andersen in Vince Hempstead pa sta bila tudi dobra. Edino, kar sem pogrešal so njihove doom metal pesmi, kot sta Pagan Altar in Black Mass. Žal so bili močno omejeni s časom, a kljub temu je bil odličen koncert, tak za dušo.

Imam njihovo setlisto, zato jo prilagam:

1. Lords of Hypocrisy
2. Satan's Henchman
3. Judgement of the Dead
4. Walking in the Dark
5. Samhein
6. The Sentinels of Hate
7. The Cry of the Banshee
8. The Aftermath

October Tide so bili zadnji doom metal band na festivalu. October Tide igrajo melodični death doom metal. Že na začetku naj povem, da mi je zelo všeč njihov prvi album, drugi in tretji album pa nista nič posebnega. In tak je bil tudi koncert. Če igraš pesmi, kot je 12 Days Without Rain, je preprosto odlično, če pa igraš pesmi iz drugega in tretjega albuma pa ti ostane tisti grenak priokus... Morda pa le nisem dovolj velik oboževalec October Tide, da bi užival na njihovem koncertu, kot sem užival v Pagan Altar.

Ni komentarjev:

Objavite komentar