sreda, 4. julij 2012

Voodoo Mule



Voodoo Mule so slovenski stoner doom metal band. Sam sem že imel srečo, da sem jih videl v živo v Ljubljani, ko so igrali kot predskupina skupini Count Raven. Imel sem tudi ti srečo, da sem tam dobil njihov demo, ki si lahko sicer povlečete na priloženi povezavi spodaj. Band sestavlja trojica mladeničev in sicer Jernej je kitarist in vokalist, Matej igra bas, Fabijan pa bobna.




Demo je dolg 17 minut in sestoji iz treh pesmi. Prva pesem Powder Boy izredno spominja na Sleep in Melvins. Riff je čisti "Sleepovski", bobnanje pa spominja na Dala Croverja ( bobnarja Melvins, Shrinebuilder in Porn). Druga pesem Lettuce Storm je moja najljubša. Če je bila prva pesem bolj v stoner metal vodah, je Lettuce Storm pravi stoner doom s pridihom psihadelike. Pesem krasi močan groove ( sicer tipičen za stoner doom), ki spominja na Electric Wizard. Pesem krasi močan riff, groovy basovska podlaga in "Croversko" bobnanje.Tretja pesem Tophat Black je še ena tipična stoner doom pesem z psihadeličnimi influencami. Verjetno je pesem sicer najšibkejša, saj izpade že malce ponavljajoča, a kljub temu "headbangerska".




Stoner doom je zvrst, v kateri se kar tare neoriginalnih bandov. Vendar le redki stoner doom bandi zadenejo tisto formulo, katero naredi bande kot so Sleep in Electric Wizard tako kakovostne in Voodoo Mule so tak band. Upajmo, da bodo fantje kmalu posneli nove pesmi. Album priporočam tistim, ki obožujete Sleep, Melvins, Electric Wizard in hkrati vas ne moti pomakanje originalnosti.
Povezave:
Tukaj si lahko poslušate njihove pesmi
Facebook

Ni komentarjev:

Objavite komentar