četrtek, 12. julij 2012

Pagan Altar: The Lords of Hypocrisy



Tokrat sem se zaradi bližajoče se Metal Manie, na kateri bom videl Pagan Altar, odločil recenzirati klasični PA album The Lords of Hypocrisy.

Pagan Altar so band, ki je začel delovati v času britanskega metal buma, ki ga danes poznamo pod imenom NWOBHM. Pagan Altar so bili med prvimi NWOBHM bandi in bili so nekoliko drugačni kot velikani Iron Maiden, Saxon, Angel Witch. Pagan Altar so bili bolj podobni Jethro Tull in Black Sabbath. The Lords of Hypocrisy je drugi PA album. Izšel je leta 2004.

Če je bil prvi PA album Volume I tipičen proto doom metal album, je drugi album ohranil nekaj doom influenc. Kljub vsemu je album tipičen PA album. Še vedno je tukaj bratska naveza Terry Jones ( vokali) in Alan Jones ( kitara). Terry je zelo dober vokalist. Ima zelo posebno barvo glasu in njegovi vokali so izrazito bolj atmosferični. Alan je odličen kitarist; včasih njegovi riffi spominjajo na Iommija, drugič na Jimmya Pagea, spet tretjič njegov stil nekoliko spominja na  Martina Barrea ( Jethro Tull). Ob poslušanju Pagan Altar imam v glavi podobo Stonehenga in druidov. Besedila so inteligentna; denimo  The Masquerade, ki pripoveduje o tem, da se vsi ljudje skrivamo za masko, a na koncu se tudi avtor besedila sprašuje, ali sem tudi sam del maškarade. Album delajo močen odlični riffi, besedila in vokali. Morda bi le pričakovali več od ritem sekcije, a je že kombinacija bratov Jones dovolj, da naredi klasičen metal album z doom influenco. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar