torek, 10. julij 2012

Undersmile: Narwal






Undersmile so sludge/drone doom metal band iz Oxforda. Undersmile so mlad band in Narwal je njihov prvenec. Band je kvartet, od drugih bandov pa se razlikuje po tem, da sta v bandu kar dve dekleti, ki pojeta in po njihovem nenavadnem izgledu. Ob pogledu na band bi prej dejali, da kvartet preigrava pop skladbe kot pa sludge/drone.



Kot sem že povedal, Undersmile igrajo sludge/drone doom metal. Na pesmi imamo tri pesmi, ki so daljše od desetih minut, tri malo krajše pesmi in štiri zelo kratke pesmi. Narwal se začne z dvema sludge/drone pesmima . Drone in sludge metal deli ustvarjajo posebno, temačno, na trenutke kar strašljivo atmosfero. Clean vokali in občasni growli ustvarjajo temačno, ritualistično atmosfero. Predstavljajte si, da ste se izgubili v temačnem, meglenem gozdu. Iščete izhod, a otrpnete, ko zaslišite petje druidov. Vi pa samo uživate v tej atmosferi. Kratke pesmi pa ustvarijo sicer temačno, a bolj pomirljivo atmosfero. Za kratkimi deli pridejo spet dolge pesmi, ki ustvarijo spet podoben učinek.







Čeprav bi lahko band primerjali z Melvins, SunnO))), Boris, Khanate, Moss, Eyehategod in Burning Witch, je band originalen. Nekateri so jih že oklicali za doom metal prihodnosti.Temu bi se tudi sam pridružil in dodal pesimistom, ki ne verjamejo, da je mogoče še narediti originalno glasbo to, da je vedno težko, dokler ne poskusiš. Zame je to zaenkrat najboljši album leta in upam, da bodo Undersmile izdali še mnogo novih albumov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar